SAE sú vstupnou bránou na arabské trhy - Matloň, Igor
Spojené arabské emiráty (SAE) sú dôležitým obchodným uzlom pri prieniku na arabské trhy. V SAE sú veľmi prísne pravidlá podnikania, zahraničné subjekty praktizujú najmä dve z nich (tzv. sponzorská forma a tzv. agentská forma). Predpoklady a podmienky obchodovania v SAE pre Slovensko. Zahraničnoobchodný obrat medzi Slovenskom a SAE.