Odporúčané výživové dávky pre obyvateľstvo Slovenska (8. revízia OVD) - Kajaba, Igor
Formulovanie potreby výživy prostredníctvom jej dostatočne známych faktorov vo forme Odporúčaných výživových dávok - OVD pre jednotlivé skupiny obyvateľstva. Odporúčané výživové dávky pre obyvateľstvo SR - platné od r. 1997. Dodržiavaním OVD sa docieli dobrý zdravotný stav obyvateľstva, prevencia výskytu hromadných ochorení ap.