Chudoba na Slovensku a vo Francúzsku: niekoľko prvkov pre porovnanie - Fall, Madior
Spoločné i odlišné črty Slovenska a Francúzska vo vzťahu k chudobe. Populačná charakteristika oboch krajín. Porovnanie podľa dosiahnutého vzdelania, príjmov, vybavenosti domácností atď. Vyššia náchylnosť niektorých typov domácností k chudobe. Tri formy chudoby a ich vzájomné prepojenie. Metódy výpočtu parity kúpnej sily. Definovanie prahov subjektívnej a peňažnej chudoby.