Členské státy EU: Irsko - Lukáš, Zdeněk
Historický, politický a hospodársky vývoj Írska. Exportná stratégia. Základné stimuly rastu a vybrané makroekonomické ukazovatele Írska. Zapojenie Írska do svetovej ekonomiky.