Ekonomické reformy v strednej Európe - Žitňanský, Eduard
Z obsahu: Česká republika môže podľa Václava Klausa stratiť výsadné postavenie v stredoeurópskom regióne. Poľská cesta naznačuje význam znižovania daní. Nedôsledné uplatnenie úsporných opatrení v Maďarsku neodstránilo všetky problémy ekonomiky. Slovensko trpí najmä na akútne problémy v podnikovej sfére. Kľúčový pre úspech reformy je efektívny stabilizačný program. Zbytočné diskusie oneskorili reformy na Slovensku o niekoľko rokov.