Objem medzipodnikovej zadlženosti na Slovensku dosiahol úroveň 50 perc. hrubého domáceho produktu - Šporer, Peter
Objem medzipodnikovej zadlženosti ku koncu r. 1998 predstavoval viac ako 50 perc. HDP. Postupné zamŕzanie finančných tokov v slovenskej ekonomike. Platobná nedisciplína podnikov brzdí hospodársky rast. Potreba reštrukturalizácie výrobnej a finančnej sféry. Príčiny súčasného stavu. Reštrukturalizácia podnikov, finančného sektora a vytvorenie zodpovedajúcej legislatívy ako dominantné úlohy pre Slovensko.