Odborná pomoc poradenskej organizácie prispieva k riešeniu problémov podnikateľov - Oujezdská, Lena
Nízky záujem firiem o poradenské služby na Slovensku. Porovnanie s vyspelými krajinami. Jednou z prvých zahraničných poradenských spoločností ešte v bývalej ČSFR bola Consulta (r. 1990). V súčasnosti pôsobí v Bratislave Consulta Bratislava, s.r.o. - orientácia spoločnosti (analýzy, projekty, úvery). Nevyhnutnosť zvýšenia cien energií. Analýza drevárskych podnikov.