Vláda nechce uznať predaj Nafty americkej Cinergy - Hirman, Karel
Fond národného majetku (FNM) SR vykonal v prípade Nafty, a.s. Gbely všetko, čo mu dovoľujú jeho možnosti. Záujem štátu získať kontrolu nad Naftou. Snaha americkej Cinergy kúpiť akcie Nafty, oddlžiť ju a investovať do nej. Rozpory medzi vládou a FNM SR. Pripravenosť SPP investovať do Nafty.