Vývoj pojištění motorových vozidel ve střední a východní Evropě - Kovárnová, Marie
Poistenie motorových vozidiel je najdôležitejším odvetvím neživotného poistenia v Európe. Poistné v percentách z HDP v krajinách strednej a východnej Európy, podľa druhu poistenia. Zákonné minimálne krytie v zodpovednostnom poistení motorových vozidiel. Poistenosť v neživotnom poistení, poistné na jedno motorové vozidlo a počet vozidiel na 1000 obyvateľov v krajinách strednej a východnej Európy.