REMA 1000 sa zrodila v Nórsku franchising v doslovnom preklade znamená "výsadu" - Skovajsová, Hana
REMA 1000 - koncept maloobchodného predaja potravín a základných drogistických potrieb na báze franchisingu. Fungovanie franchisingového systému predaja. Vznik dcérskej spoločnosti REMA 1000 Slovensko a jej slovenské predajne. História obchodnej siete REMA v materskom Nórsku. Charakteristické znaky a úžitkové usporiadanie predajní REMA 1000.