Dôsledky globalizácie na finančné riadenie a rozhodovanie podniku - Šuranová, Zuzana
Hodnotenie vplyvu globalizácie a medzinárodného vývoja na finančné riadenie a rozhodovanie v podniku vyžaduje pohľad na vzájomné postavenie záujmov podnikov a rôznych relevantných externých záujmových skupín. Medzi ne patria medzinárodné kapitálové trhy, zahraničné dcérske a spoločné podniky, medzinárodní dodávatelia a odberatelia, medzinárodní audítori, medzinárodní finanční analytici a medzinárodné ratingové inštitúcie.