Vývoj ceny pôdy a predpoklad jej vývoja - Buday, Štefan
Hodnotenie produkčnej schopnosti pôd SR po roku 1991. Oceňovanie poľnohospodárskych pôd. Zohľadnenie faktorov limitujúcich produkčnú schopnosť pôd v cene pôdy. Výpočet priemernej ceny parcely podľa vzorca. Výpočet redukovanej priemernej ceny parcely v príslušnom katastrálnom území.