Nástroje realizácie environmentálnej politiky Európskej únie - Pirč, Ján
Environmentálna politika Európskej únie. Nástroje environmentálnej politiky EÚ: legislatívne, trhové, horizontálne a finančné. Legislatívnymi nástrojmi sa chápu podzákonné normy, napr. štandardy, limity znečistenia, obmedzujúce opatrenia ap. Trhové nástroje delíme na samoregulačné a regulačné. Finančné nástroje EÚ: Štrukturálny fond, LIFE, Podporný fond, Európska investičná banka.