Priemysel papiera a celulózy analýza odvetvia - Ilavský, Martin
Priemysel papiera je najrýchlejšie rastúci a rozvíjajúci sa priemysel v Európe. Svetová produkcia a spotreba. Európsky papierenský priemysel (Rakúsko, Nemecko, Taliansko, Česko). Výroba celulózy, papiera a lepenky na Slovensku. Charakteristika najväčších producentov: AssiDomän Packing, a.s., Štúrovo, Grafobal, a.s., Skalica, Harmanecké papierne, a.s., Harmanec, Tento, a.s., Žilina.