Textilný a odevný priemysel analýza odvetvia - Ilavský, Martin
Podiel textilnej a odevnej výroby na celkovej priemyselnej výrobe SR. Špecifikami odvetvia sú nízka investičná náročnosť a najlacnejšia pracovná sila v rámci priemyslu SR. Významné podniky odvetvia: Makyta, a.s., Púchov, Maytex, a.s., Liptovský Mikuláš, Levitex, a.s., Levice, Merina, a.s., Trenčín, Tatrasvit, a.s., Svit, OZKN, a.s., Prešov, Tatraľan, a.s., Kežmarok.