Teoretické aspekty vytvorenia Európskej menovej únie - Muchová, Eva, 1961-
Definovanie menovej integrácie. Vymedzenie optimálnej menovej oblasti. Teoretické prístupy k optimálnej menovej oblasti. Analýza nákladov a výnosov menovej únie. Porovnanie Európskej menovej únie s menovou úniou fungujúcou v USA.