Začiatky vysokoškolskej výučby ekonómie na Slovensku - Unčovský, Ladislav
Vznik a rozvoj vysokoškolskej výučby ekonómie a príbuzných predmetov na území dnešného Slovenska. Historický vývoj. Založenie Vysokej školy ekonomickej v Bratislave v r. 1940 je začiatkom dejín moderného ekonomického vysokého školstva na Slovensku.