Prestavba systému - Borovský, Juraj
Dane nielen ako prostriedok na naplnenie štátneho rozpočtu, ale aj ako rozhodujúci nástroj hospodárskej politiky. Otázky priorít hospodárskej a priemyselnej politiky pri motivácii prostredníctvom daňovej politiky. Bytová politika, energetická politika, podpora exportu, podpora investovania, podpora finančnej reštrukturalizácie podnikov. Terminologická a významová dvojznačnosť definovania predmetu dane. Nekvalifikovane pripravená novela. Definovanie všeobecne platných smerov vývoja hospodárskej politiky, ktoré by mali nástroje daňovej politiky podporovať.