Ekonomická podstata pojmu financie/ 2 - Háčik, Vladimír
Prvá časť o ekonomickej podstate pojmu financie bola uverejnená v ÚAD č. 1/1999. Existencia a pôsobenie financií v národnom hospodárstve bezprostredne vyplýva z jestvovania peňazí, ktoré sa v ekonomike prejavujú ako: peňažná zásoba a peňažné operácie.