Velcí čeští národohospodáři - Vencovský, František
Univerzitná a verejná činnosť Karla Engliša. Jeho snaha o stabilizáciu meny v 20. a 30. rokoch. Englišova teleologická teória národohospodárska. Vedecká literárna činnosť Karla Engliša.