Bojí sa sociológia biológie? - Sýkora, Peter
Súčasná sociobiológia. Príčiny negatívneho postoja spoločenských vied voči aplikovaniu biologických koncepcií na psychologické a sociálne fenomény. Základné princípy sociobiológie. Hamiltonova teória. Evolučný konflikt medzi rodičmi a deťmi. Bezprostredné a evolučné príčiny správania.