V. Masár: Dvojitý deficit si vynucuje vysoké úrokové sadzby - Suďa, Pavol
Výrazný dvojitý deficit (deficit obchodnej bilancie a verejných financií) slovenského hospodárstva neumožňuje znižovať úrokové sadzby. Snaha NBS stabilizovať úrokové sadzby. Miera oslabenia slovenskej meny. Oslabovanie koruny a medziročné zníženie schodku zahraničného obchodu SR. Nízky prílev priamych zahraničných investícií. Aktuálny fiškálny vývoj.