Model spotřeby domácností v letech 1994-1998 - Filáček, Jan
Určenie spotrebnej funkcie domácností v období od roku 1994 po súčasnosť. Kvôli nestacionárnemu a sezónnemu charakteru väčšiny časových radov sú k analýze spotreby domácností použité ročné diferencie. Regresná analýza ukázala, že spotreba domácností je závislá na disponibilnom dôchodku a bohatstve (peňažná zásoba) domácností. Nevýznamnými faktormi sú zmena menového kurzu, očakávania o výške budúcich príjmov a inflácie.