<The> Theory and practice of rural development - Belajová, Anna
Význam, funkcie a rozvoj vidieka. Príspevok predstavuje konfrontáciu názorov autorov k pojmu vidiek a k jeho identifikácii, vymedzuje špecifiká vidieckeho priestoru a aplikuje existujúce teórie priestorového rozvoja na podmienky vidieckeho priestoru.