Etické minimum v zamestnaneckých vzťahoch - Remišová, Anna
Charakteristika zamestnaneckých vzťahov z pohľadu podnikateľskej etiky. Dodržiavanie pracovného zákonodarstva ako základný etický moment vo vzťahoch "zamestnávateľ - zamestnanec". Právo na prácu. Právo na zhromažďovanie. Právo na štrajk. Pracovno-právne hľadisko a právo na odmenu. Etické hľadisko. Rozdiely v mzdách z ekonomického aspektu. Pracovné podmienky - etické hľadisko. Etický aspekt vzťahu zamestnancov a zamestnávateľov.