Riadenie ľudských zdrojov je obsahovo širšie a komplexnejšie ako personalistika komplexný pohľad na fungovanie manažmentu zamestnancov v organizácii
Význam riadenia ľudských zdrojov v podniku. Jednotlivé kroky výberového konania. Hodnotenie a odmeňovanie pracovníkov. Spôsoby, metódy a štýl riadenia. Vzdelávanie, odborná príprava a výcvik pracovníkov.