Zdaňovanie dlhopisov od 1.4.1999 - Bardiovský, Alexander
Uplatňovanie novely zákona o daniach z príjmov (zákon č. 64/1999 Z.z.), v súvislosti s obchodovaním s dlhopismi najmä na sekundárnom kapitálovom trhu. Oddelené zdaňovanie istiny a výnosu dlhopisu. Základné typy dlhopisov s ktorými sa obchoduje na slovenskom kapitálovom trhu. Hlavné zásady zdaňovania. Jednotlivé typy dlhopisov. Vysvetlenie pojmov. Príklady na zdanenie jednotlivých typov dlhopisov.