Podnikanie a národné parky - Začková, Katarína
Z obsahu: Väčšina podnikateľov odmieta v národných parkoch rešpektovať kritériá ochrany prírody. Nelegálne stavby boli aj súčasťou kandidatúry na ZOH 2006. Dilema často znie - les alebo drevná hmota. Najviac je atakovaný najstarší a najvýznamnejší národný park - tatranský. Na území TANAP-u rapídne poklesol počet srnčej a jelenej zveri. Konkurenciu si pltníci na Dunajci vysvetľujú po svojom.