Potravinársky priemysel vlani výrazne zvýšil stratu - Janků, Jana
Hospodárenie potravinárskych podnikateľských subjektov bolo v r. 1998 stratové. Len podniky cukrovinkárskeho a pečivárenského priemyslu boli ziskové. Najväčší problém potravinárstva spôsobuje vysoký nadbytok spracovateľských kapacít. Pomerne vysoká miera investícií do modernizácie výroby. Posilnenie postavenia podnikov so zahraničnou účasťou na slovenskom trhu.