Colné aspekty tuzemského a zahraničného lízingu - Kubicová, Jana, 1961-
Lízing, ako jedna z možností, ako financovať obstaranie investícií, pričom subjektom lízingového vzťahu umožňuje využiť daňovú výhodu a ovplyvňovať ich cash flow. Prípady, keď budúci predmet lízingu je vyrábaný v zahraničí, pričom pri jeho dovoze do tuzemska prebieha colné konanie a vzniká povinnosť zaplatiť clo, dovoznú prirážku a daň z pridanej hodnoty pri dovoze. Určovanie dlžníka colného dlhu, vymeranie colného dlhu a možnosti uplatnenia colného režimu dočasného použitia. Praktické príklady.