Budeme platiť v reštauráciach menej? - Borodovčák, Michal
Zákonom č. 153/1999 Z.z. bol novelizovaný zákon č. 289/1995 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov. Zásadnou zmenou, ku ktorej došlo, bolo nahradenie zníženej 6 perc. sadzby dane 10 per. sadzbou. Došlo aj k určitým zmenám v prílohe zákona č. 1, v ktorej sú uvedené tovary a služby, pri ktorých sa uplatňuje znížená sadzba dane. Tieto zmeny sa dotýkajú uplatňovania príslušnej sadzby dane pri poskytovaní reštauračných služieb. Snaha o posúdenie dopadu týchto zmien na prípadné úpravy cien služieb.