Stimulovanie vstupu priamych zahraničných investícií vo vyspelých krajinách a v ekonomike Slovenska - Hošková, Adela
Priame zahraničné investície (PZI) ako kľúčová forma prenikania zahraničného kapitálu do ekonomiky SR. Určujúce faktory záujmu zahraničných investorov o aktivity v konkrétnej krajine. Určujúce faktory PZI v štátoch východnej Európy. Bonita východoeurópskych krajín v celosvetovom porovnaní. Príčiny pomalého prílevu PZI a ich malého vstupu do regiónov Slovenska. Stimulačná politika a jej vývojové tendencie v trhových ekonomikách. Daňové, finančné stimuly. Podmienky súvisiace so stimulačnou podporou v trhových ekonomikách. Možnosti využitia niektorých poznatkov z trhových ekonomík v rámci PZI pre SR.