Harmonizácia národných daňových sústav EÚ - podmienka úspešnosti EÚ v globálnom súťažení - Gonda, Vladimír
Daňová harmonizácia, koordinácia národných daňových politík, zbližovanie úrovní zdanenia, spôsobov určenia daňového základu a i. sa stávajú jednou z prvoradých úloh v dôsledku globalizácie súčasnej komerčnej činnosti a integrácie národných ekonomík do systému svetových hospodárskych väzieb. Daňové reformy a daňová politika vo vyspelých ekonomikách. Perspektívy daňovej harmonizácie. Daň z pridanej hodnoty. Akcízy ako druh nepriamych spotrebných daní. Harmonizácia zdaňovania príjmov spoločnosti. Sadzby DPH v krajinách EÚ.