Komentár k novele zákona o dani z pridanej hodnoty - Zuziková, Alena
Novela zákona o dani z pridanej hodnoty nadobudla účinnosť od 1.7.1999. Novela bola prijatá z dôvodu zvýšenia príjmov štátneho rozpočtu, ktoré sa má dosiahnuť zmenou sadzby dane zo 6 perc. na 10 perc. Par. 10 - sadzby dane. Zdaniteľné plnenia. Dovoz tovaru. Oslobodenie od dovozného cla. Výnimky z oslobodenia od DPH vo väzbe na oslobodenie od cla. Zvýšenie sadzby dane pri nepravidelnej autobusovej medzinárodnej preprave osôb v tuzemsku. Zmena sadzby dane pri stravovacích službách. Komentár k novele zákona o DPH.