Príjmy z kapitálového majetku - Jarinkovičová, Valéria
Zdanenie príjmov plynúcich fyzickým osobám z kapitálového majetku upravuje par. 8 zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov. Vymedzenie pojmu "príjmy z kapitálového majetku". Spôsoby použitia úspor. Podiely na zisku z účasti v s.r.o., komanditných spoločnostiach, družstvách, účasti v tichom spoločenstve. Úroky a iné výnosy z cenných papierov, podiely na zisku (dividendy). Podiely členov pozemkových spoločenstiev. Úroky, výhry a iné výnosy z vkladov, úverov, pôžičiek. Zdaňovanie príjmov.