Spor o metodu mezi rakouskou ekonomickou školou a německou historickou školou jako nejvýznamnější metodologický spor v dějinách ekonomie - Loužek, Marek
Chápanie Methodenstreitu, jeho tri roviny. Methodenstreit v českej, anglosaskej a nemeckej literatúre. Zakladatelia nemeckej historickej školy. Zakladatelia rakúskej ekonomickej školy. Spor medzi abstraktno-deduktívnymi a empiricko-induktívnymi postupmi.