Potravinárstvo nie je v centre pozornosti politikov - Vechter, Juraj
Problémy agrárneho sektora na Slovensku. Obchodná bilancia s prvovýrobkami a potravinami je záporná a jej saldo sa neustále zvyšuje. V roku 1998 bol prijatý zákon o poľnohospodárstve č. 240/98 Z.z. Príklady dovozov nahraditeľných potravinových položiek, kde dovoz vysoko prevyšuje vývoz.