Výrobca určeného výrobku bude povinný pred jeho uvedením na trh vydať písomné vyhlásenie o zhode s technickými predpismi - Gossányi, Vojtech
Návrh zákona o technických požiadavkách na výrobky a o posudzovaní zhody. Obsah a prínosy návrhu zákona. Sústava technických noriem. Ochrana ľudí a prostredia. Povinnosť hlásiť zhodu. Tzv. "samocertifikácia" pri posudzovaní zhody. Osem základných modulov posudzovania zhody. Dosahy novej právnej úpravy na štátne skúšobne.