Štát by mal väčšmi pomáhať regiónom mobilizovať sa a využívať miestne prírodné i ľudské zdroje ekonomická sila regiónov sa v roku 1999 s výnimkou Bratislavy znižuje - Buchta, Stanislav
Podpora rozvoja regiónov na Slovensku. Regionálne odlišnosti. Nezamestnanosť v regiónoch SR. Prerozdeľovanie poistného. Porovnanie výberu poistného za obdobie rokov 1997-1999. Výrazný pokles aktív na prerozdeľovanie.