Motivácia pracovného výkonu - kľúč k efektivite práce motivačné predpoklady na úspech v manažérskych funkciách
Teoretické vymedzenie pojmov motivácia a motív. Základné teórie motivácie pracovnej činnosti: koncepcia Atkinsona a McClellanda, Rotterova teória ťažiska kontroly situácie a Herzbergova dvojfaktorová motivačná teória.