Zákon prestal brániť privatizácii tzv. strategických podnikov - Medžová, Andrea
Ciele vládnej novely zákona č. 92/1991 Zb. o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby. Privatizácia prirodzených monopolov. Charakter prirodzeného monopolu podľa novelizovaného zákona o veľkej privatizácii má 11 štátnych podnikov. Rozšírenie možnosti nakladať s dlhopismi FNM SR pred lehotou ich splatnosti formou predaja na verejnom trhu. Možnosť výmeny akcií z portfólia FNM SR za dlhopisy fondu.