Vývoj medzinárodného systému devízových kurzov - Sobek, Otto
Bretton-woodsky systém (1944-1971), jeho výhody a nevýhody. Európsky menový systém (EMS), jeho základné princípy v oblasti zmierňovania výkyvov devízových kurzov. Systém pohyblivých menových kurzov. Systém riadeného floatingu. Vplyv devalvácie domácej meny na vývoz a dovoz. Elasticita dopytu.