Štandardy poskytovaných sociálnych služieb sa líšia v jednotlivých krajoch o desiatky tisíc korún - Reiselová, Eva
Stratégia decentralizácie a reformy verejnej správy. Deetatizácia sociálnych služieb. Rozdeľovanie finančných tokov, presun financovania zo štátneho rozpočtu na rozpočty krajských a okresných úradov. Zariadenia sociálnych služieb. Spôsoby financovania sociálnych služieb. Štandardy prevádzkových nákladov. Potreba zriadenia podporného fondu na financovanie sociálnych služieb.