Rozdělení příjmů domácností v ČR v l. 1988-1996: přizpůsobení tržní ekonomice - Večerník, Jiří
Narastajúce problémy spojené so sledovaním príjmov v domácnostiach. Odraz politického režimu a ekonomickej situácie vo voľbe príjmových ukazovateľov. Analýza zmeny v rozdelení príjmov a ich faktorov v rokoch 1988-1996. Redistribúcia príjmov prostredníctvom systému daní a sociálnych dávok. Miera priblíženia sa vyspelým trhovým ekonomikám (porovnanie so západnými krajinami).