Nestlé a Danone samostatne
Zánik najväčšej potravinárskej spoločnosti Čokoládovny, a.s. k 1. januáru 1999 rozdelením bez likvidácie. Vznik nových spoločností Danone Čokoládovny, a.s. a Nestlé Čokoládovny, a.s. Príčiny rozdelenia. Čokoládovny Slovakia, s.r.o. bola prevzatá spoločnosťou Danone Čokoládovny, a.s. Výroba trvanlivého pečiva a cukroviniek a sortiment iných výrobkov. Komunikácia značiek Nestlé a Danone.