Dane a trestnoprávna zodpovednosť - Čentéš, Jozef
Osobitné prípady trestných činov hospodárskych uvedených v hlave II. zákona č. 140/1961 Zb. Trestného zákona v znení neskorších predpisov. Problematika daňových nedoplatkov, daňových únikov a neodvedenie poistného. Prijatie zákona NR SR č. 183/1999 Z.z. je opatrením štátu na odstránenie tohto stavu. Ustanovenia skutkových podstát trestných činov, predmetom ktorých je neodvedenie dane a poistného a nezaplatenie dane.