Slovensko potrebuje reformu sociálnej politiky - Ondriska, Pavol
Nezamestnanosť v trhovej ekonomike. Prirodzená miera nezamestnanosti. Pochybnosti o efektívnosti aktívnej politiky práce. Príčiny nezamestnanosti na Slovensku. Problém fiktívnej nezamestnanosti. Vládny návrh novely zákona o zamestnanosti. Zvýšená kontrola nezamestnanosti cez Národný úrad práce. Potreba vytvorenia podmienok pre dlhodobý a stabilný hospodársky rast.