Koncentrácia, ekonomické spojenie podnikateľov a ochrana hospodárskej súťaže
Koncentrácia ako ekonomické spojenie je zakotvená v zákonoch č. 188/1994 Z.z. o ochrane hospodárskej súťaže v znení zákona č. 240/1998 Z.z. o poľnohospodárstve a o zmenách a doplnení ďalších zákonov. Vecná analýza jednotlivých ustanovení zákona o ochrane hospodárskej súťaže.