Legislatívne obmedzenia pri zakladaní offshore spoločností - Zoričáková, Viera, 1960-
Správa daní a poplatkov (zákon č. 511/1992 Zb.) ako východisko v boji proti zneužívaniu medzinárodného daňového plánovania. Zákonné obmedzenia vyplývajúce zo zákona o daniach z príjmov. Vymedzenie pojmu stála prevádzkareň. Používanie obvyklých a neobvyklých cien. Devízové povolenie. Vymedzenie priamej investície.