Potravinový problém v rozvojových zemích - charakteristika a příčiny - Jeníček, Vladimír
Príčiny, ktoré vyvolávajú potravinový problém. Veličiny a pojmy používané pri analýze potravinového problému. Hlad a nedostatočná výživa ako hlavný prejav potravinového problému. Vysoký počet obyvateľstva vyvoláva vyšší dopyt po potravinách.